We doen er alles aan om iedereen zich thuis te laten voelen in de Startmotor

Een sociaal hart en gepassioneerd om nieuwe plannen en experimenten te laten slagen. Dat zijn in een notendop de eigenschappen van de nieuwe communitymanager van de Startmotor. Romy van Eeren (24) is sinds dit voorjaar naast Andrea Herrera de drijvende kracht achter de community.

 

Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben Romy, 24 jaar. Geboren in Numansdorp waar ik een fijne jeugd heb gehad. Op 18-jarige leeftijd ben ik op mezelf gaan wonen in Rotterdam. Inmiddels woon ik in Vlaardingen, ook in een community. Ik heb twee hondjes. Maggy en Jane, een Labrador en een Chihuahua. Ik sport graag en breng veel tijd door met mijn hondjes in het park.”

 

Dus jij weet alles over community living, kun je daar meer over vertellen?
“Jazeker. Ik heb International Leisure Management gestudeerd in Breda, met als specialisatie Transformative Social Innovation. Ik vind groepsprocessen erg interessant en ben vooral gedreven om samen met bewoners te onderzoeken hoe je de sociale cohesie in je eigen woonomgeving kunt versterken. Juist bij groepen waarbij dit niet zo vanzelfsprekend is. Hier heb ik ook mijn afstudeeronderzoek over gedaan.”

 

Wat is jouw belangrijkste bijdrage als communitymanager in de Startmotor?
“We willen natuurlijk het wonen in de Startmotor nog leuker en plezieriger maken. Maar dat niet alleen. We willen ook helpen bij dingen die bij deze doelgroep, de starter, nieuw kunnen zijn Maar ook praktische dingen regelen om het dagelijkse leven makkelijker te maken. En dat allemaal op een manier die past bij deze doelgroep. Geen ingewikkelde programma’s of cursussen, maar echt inpassen in het vaak drukke, werkende leven van deze bewoners. En dus ook op tijdstippen die hen passen. Vooral niet vroeg op de zaterdagochtend, om maar wat te noemen. ;-).”

 

Wat zijn mooie voorbeelden van de initiatieven die jullie nemen?
“Dat zijn heel verschillende dingen. Laatst hebben we een lasergame georganiseerd op het sportdak. Een leuke manier om in beweging te zijn, en tegelijk ook mensen te ontmoeten. Maar we helpen ook bij ‘serieuzere’ zaken. Zoals jongen helpen bij dagelijkse situaties waar ze tegenaan lopen om vervolgens samen met hen te zoeken naar oplossingen. En heel praktisch: we starten binnenkort met een kapper op de locatie. Helemaal top voor iedereen die alsmaar druk is, maar er wel verzorgd uit wil en moet zien.”

 

Kun je nog meer leuke voorbeelden noemen?
“We hebben samen met de activiteitencommissie ook gekeken naar welke feestdagen belangrijk zijn voor onze bewoners. Daarin speelt inclusiviteit een grote rol. We besteden aandacht aan Keti Koti. Maar ook Pride – wat wij hebben omgedoopt tot Proud to be Fout– krijgt veel aandacht. We doen er alles aan om iedereen zich thuis te laten voelen in de Startmotor.”