Image

Community | Love is in the air!

Love is in the air bij Startmotor! Cupido ging langs de deuren om rozen te bezorgen bij de bewoners.

Zondag 14 februari, de dag van de liefde. Maar waar komt die dag eigenlijk vandaan? Over de oorsprong van Valentijnsdag valt te twisten. Volgens sommige bronnen is Valentijnsdag afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome (3e eeuw na Chr). Als we de overleveringen moeten geloven heerste er in die tijd een streng keizerlijk gezag dat soldaten verbood om te trouwen. Immers, vrijgezellen zijn eerder bereid hun leven te geven op het slagveld. Priester Valentijn zou toch in het geheim huwelijken voltrekken tussen soldaten en hun geliefdes. Nu raad je het vast al, de keizer kwam hierachter en liet Valentijn op 14 februari executeren. Zo werd hij bekend als de martelaar van de liefde. Ook zou Paus Gelasisi I Sint Valentijn heilig hebben verklaard in 496, maar het is onduidelijk of het hier om dezelfde Valentijn gaat.


					Image

Cupido langs de deuren

Zo zijn er nog enkele verhalen over de ontstaansgeschiedenis van Valentijnsdag. Maar één ding is zeker, Valentijnsdag heeft honderden jaren overleefd want vandaag de dag vieren we het nog steeds. En zo ook op de Startmotor. De drijvende kracht achter de Valentijn viering was niemand minder dan onze bewoner Nicolas. Op zondag 14 februari heeft hij verkleed als Cupido rozen mét kaartje hoogstpersoonlijk afgeleverd. Drie uur lang is Cupido bezig geweest om de liefde te verspreiden.


					Image

Rozen sturen

Dit zei bewoner Dee over de actie: “Het was superleuk dat we de mogelijkheid hadden om elkaar een roos te sturen. Normaal sta ik niet stil bij Valentijnsdag maar nu ik 5 rozen in ontvangst mocht nemen, was het toch wel speciaal en gaf het een fijn gevoel. Ik heb zelf een roos naar iemand gestuurd om diegene een hart onder de riem te steken. Nicolas heeft met deze actie voor binding gezorgd onder bewoners. En ik weet dat bewoners die anoniem een roos hebben ontvangen, nog steeds bezig zijn te achterhalen wie de zender was”.

In samenwerking met Prachtbloemen Maastricht hebben we 175 prachtige rode rozen ontvangen. Als het aan de bewoners ligt, mag er volgend jaar zeker weer een rozenactie komen. Spread the love!

Ook deel uitmaken van de tofste community in Rotterdam? Bekijk de woningen in de woningzoeker en join us! En volg je ons al op Instagram en Facebook?