Image

					Image

Community Living

Startmotor is niet zomaar een gebouw. Het is ook meer dan wonen alleen. Startmotor is een community, a way of living. Niet anoniem, maar verbonden. Met een eigen studio als uitvalsbasis ligt er een wereld van mogelijkheden, activiteiten en contacten aan je voeten. Startmotor wil jou als jonge Rotterdamse starter niet alleen een mooie woonstart geven, maar ook je talent en je potentieel laten ontplooien. Welkom in Startmotor!


					Image

					Image

Samen delen, Samen Wonen

In Startmotor woon je samen met andere mensen in een vergelijkbare fase van het leven. Dat schept een band. Startmotor is erop ingericht om dingen samen te ondernemen, activiteiten te ondernemen en elkaar te ontmoeten. Uiteraard is er altijd je eigen appartement, je eigen plek, je eigen thuis.

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Startmotor Community

Startmotor is geen anoniem appartementencomplex. Je kent elkaar, helpt elkaar en je houdt het samen prettig en leefbaar. Samen vorm je de Startmotor Community. De Community is verdeeld in Tribes, Squads en Chapters. Elke verdieping is een Tribe met werelddelen als thema. Deze Tribes zijn opgedeeld in Squads met wereldsteden als naam. Zo zijn er 42 Squads van ongeveer 14 bewoners. Deze Squads hebben een eigen identiteit die in de inrichting wordt benadrukt met een eigen kleur en naam. De Squad wordt vertegenwoordigd door de Squad Lead, een rol die wisselend wordt vervuld door iemand uit de Squad. Ben je nieuw? Dan krijg je een buddy toegewezen in de Squad die jou wegwijs maakt in ‘wondere wereld’ van Startmotor.


					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

Deel je passie

Verder zijn er verschillende Chapters (denk: commissie) die zich bezighouden met verschillende thema’s binnen Startmotor. Denk daarbij aan deelmobiliteit, film-, game-, diner-, yogaclub, sportdak programmering, vrijmibo, reparatiehulp, marketing/communicatie, buurtinitiatieven enzovoort. Alles wat het leven tof maakt én houdt kan en mag opgepakt worden. Voor elkaar en door elkaar. Je bouwt er een netwerk van (zakelijke) vrienden mee op voor nu en voor later. In Startmotor kan je je passie en expertise uiten met het gevoel van samen delen, samen wonen.

Organiseer vooral iets, alleen of samen met anderen, waarvan je denkt dat andere mensen er blij van worden. Ruimte om dat te doen is er in overvloed. Deel je passies en interesses met je medebewoners, inspireer elkaar. Die filmavond in het thema van die ene regisseur of acteur, een voetbaltoernooi op het sportdak, de vrijmibo of een pubquiz op de rooftop garden. De mogelijkheden liggen voor het oprapen.

Community Spaces

Op elke verdieping zijn thematisch ingerichte gezamenlijke ruimten die uitnodigen om met medebewoners activiteiten te ontplooien. Wat te denken van de Rooftop Gardening: een gigantisch dakterras met eigen lounge waar je samen kan koken, eten en spelen of voor die vrijmibo met uitzicht over de stad. Of de lounge op de begane grond waar je elkaar kan ontmoeten, kan werken of creëren.

Ook voor sport lijken de mogelijkheden eindeloos. Het iconische sportdak (ofwel de sportkooi) op de 10de verdieping is uitermate geschikt voor een potje voetbal of basketbal met Rotterdam 360 graden om je heen. En de daktuin is weer ingericht met calisthenics rekken, geschikt voor bootcamps, freerunnen of een rustige yogales. Op de verdiepingen is er een ruimte voor fitness workouts en voor yoga/meditatie/stilte.


					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

Elke verdieping heeft ook zijn eigen Community Space met een eigen thema. Denk daarbij aan Gamen (online en offline), Sport, Eten, Bios, Rusten, Ontmoeten en Werken. Een andere eyecatcher is de klusruimte onder in het gebouw. Hier kan je sleutelen, timmeren, creëren en je technische passie uitleven. Alleen of samen met je medebewoners.

Zoals je ziet zijn de ruimtes en daarmee de mogelijkheden haast eindeloos. Er is altijd wat te doen, leef je uit!


					Image

Community Manager

Startmotor heeft zoals gezegd voorzieningen die uitnodigen tot community building. De Community Manager is er om samen met de bewoners initiatieven te faciliteren en communiceren. De Community Manager zal de aanjager zijn en bewoners enthousiast maken om positieve ervaringen te creëren voor geïnteresseerde medebewoners. Dat kan variëren van een klein kookclubje tot een drukbezochte vrijmibo. Van een filmavond tot een bootcamp of yogasessie op de daktuin. De Community Manager is je aanspreekpunt om jouw initiatief op poten te zetten.

Startmotor App

Startmotor heeft een App. Binnen deze app wordt allerlei informatie en activiteiten gedeeld in een kalender. Zo is iedereen altijd op de hoogte wat er speelt in het gebouw en in de Community. Je kan er als bewoners onderling communiceren en elkaar vinden op basis van je profiel. Stel je zoekt iemand die handig is en iets kan repareren, vraag het via de app.